ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΣ ΛΕΣΧΗΣ (CINE9CLUB) ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Image

Το σχολείο μας, για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής μας Λέσχης, διαγωνίστηκε τέλη Νοεμβρίου (26-29/11/2021) στο 24ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Ολυμπίας (Camera Zizanio) με την ταινία animation μικρού μήκους  «Το τραγούδι του αηδονιού» https://youtu.be/PRdRZ0hgo24 βασισμένη στη μουσική του Ιγκόρ Στραβίνσκι (συνεργασία με τον ΚΑΡΠΟ και την Εθνική Λυρική Σκηνή).

Οι μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές ελληνικών και ξένων ταινιών (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και animation) εφήβων αλλά και καταξιωμένων δημιουργών. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον Πύργο και στην Αμαλιάδα (Συνεδριακό Κέντρο, κινηματογράφοι «Απόλλων» και «Ορφέας», Cine Cinema Αμαλιάδα), ενώ τα παιδιά συμμετείχαν σε εργαστήριο σκηνοθεσίας με τον σκηνοθέτη Κυριάκο Χαριτάκη και ανέλαβαν ρόλο δημοσιογράφου παίρνοντας συνέντευξη από συνομηλίκους τους δημιουργούς https://youtu.be/AP6sh_bT32E. Οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να  παρακολουθήσουν την παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).  Φυσικά γνωρίσαμε και συνομιλήσαμε με τους τρεις εξαίρετους Διευθυντές και εμπνευστές/διοργανωτές του Φεστιβάλ, κ. Δημ. Σπύρου, κ. Χρ. Κωνσταντόπουλο και κ. Ν. Θεοδοσίου, ο οποίος μας χάρισε ένα αντίτυπο του τελευταίου του βιβλίου με ιδιόχειρη αφιέρωση για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Image

Η εκδρομή ήταν πλήρως καλυμμένη με χορηγία και κατά τη διάρκειά της οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχ. Ολυμπίας με ξεναγό.

    Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της Κινηματογραφικής Λέσχης που αξίζει να επαναληφθεί!

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ιωάννα Συνοδινού, Φωτεινή Χαρδαλιά, Στέλλα Μόσχου.

Image

Αυτό το μήνα στο σχολείο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31